Login Register

Garage given the go-ahead

By Leek Post and Times  |  Posted: February 16, 2014

By Leslie Jackson

Comments (0)

PLANS to build a secure garage at a property to store cars and garden equipment following two raids at the premises have been approved.

Last December Staffordshire Moorlands District Council's planning applications committee refused planning permission for a double garage set into a grass bank at Ashenhurst Hall Farm, in Ashenhurst Lane, Bradnop.

The purpose of the building was to store private cars and garden equipment including a ride-on mower and mini-tractor, after £6,000 worth of equipment had been stolen from the premises.

At the December meeting it was stated that the applicants were concerned that unless the equipment was safely locked away, due to the rural location, they may be stolen.

They had already had equipment stolen on separate occasions, firstly to the value of £5,000 and on a second occasion £1,000.

Last week a slightly redesigned planning application was again brought before members of the committee.

A report by planning officers said that the last application was refused on the grounds that the proposal would lead to the damage and potential removal of trees, which were features that contribute positively to the appearance and amenity value of the site and wider Special Landscape Area setting.

Since the refusal several changes have been made including the garage being moved 10 metres, and as a result would be closer to the farmhouse.

The ground floor space has also been slightly reduced by 2.5 metres to 75.5 square metres.

Planning agent for the applicant, Andrew Dukesell, said: "This is a second application and it is clear not to fell trees.

"We have had a tree survey done and liaised with officers.

"We have also amended the plans and made the garage smaller.

"This garage is for private cars, mowers and tractors as there have been issues with theft in the area."

Planning application manager, Mike Green, said the last plan had been refused due to the impact on trees.

He informed the committee: "The redesign has brought it closer to the house and away from the trees."

Councillor Linda Malyon said that the applicant had done a great job already to the site and had come back with a top class design.

Chairman of the planning applications committee, Paul Roberts, said: "I would like to thank the applicant, and also the agent, for listening."

Councillors unanimously voted to approve the latest application.

Do you have something to say? Leave your comment here...

max 4000 characters

YOUR COMMENTS AWAITING MODERATION

 
 

MORE NEWS HEADLINES

 
 
 

MOST POPULAR